obed1.JPG
Autor fotky: Foto: autorka
zpět

Kuřecí mňamka na medu s francouzskou hořčicí


19. 6. 2019

Skoro každý večer padne otázka na mého manžela: Co budeme zítra vařit? Odpověď znám už předem: Něco dobrého. No, ale co?, říkám.Manžel jen pokrčí ramenama. Pokud to má být něco od masa a vy máte někdy podobný problém jako já, přidám jeden rychlý receptík.

Kuřecí prsa na medovo – hořčičné omáčce
2 kuřecí prsa
200 ml 30% smetany
1-2PL medu
1PL dijonské hořčice
1 čajová lžička sušeného tymiánu nebo 2 snítky čerstvého
1čajové lžička šťávy z citronu + trochu citronové kůry
4 sušená rajčata v oleji /nemusí být/

Prsa omyji, nakrájím na tenké kousky. Do pánve dám olivový olej,přidám i 1PL oleje z rajčat, prsa osolím, opepřím a na oleji osmažím do zlatova.
Vyndám maso z pánve bez výpeku, protože do něj přiliji smetanu, která bude mít pokojovou teplotu. Přidám med, hořčici, tymián, citr. šťávu a kůru, nakonec sušená rajčata, která ještě překrájím. Krátce povařím, aby se omáčka zredukovala, a nakonec vrátím ještě zpět maso a prohřeji.
Podávám s rýží nebo s pečenými novými brambory. K tomu okurkový salát nebo salát z červené řepy.


Pokud vás recept osloví, tak přeji dobrou chuť. A musím dodat, mně chutnalo skvěle...

 

 

 

 

Počet zobrazení: 99