Božské řízečky v jogurtové marinádě
24. 7. 2019
Nevím sice, jak vaří Bůh, zatím jsem od něj nic neochutnala, ale znám několik věhlasných, michellinských kuchařů a jejich kulinaření je pro mě boží. Není mi ani známo, zda Božské řízky připravuje Bůh, ale určitě ne věhlasní kuchaři, za to já a dost mých známých ano. Tak se k nám můžete připojit.
Ingredience:
• 4 prsní kuřecí řízky
• 3/4 velkého hustého bílého jogurtu
• 1 celé vejce
• 2-3 stroužky česneku
• sůl, pepř, další koření dle chuti /grilovací/ a trochu drceného nebo mletého chilli, mohlo by být i provensálské koření, ale to vynecháme grilovací koření a chilli
• strouhanka
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vejce, česneku a pepře a já přidala grilovací koření a trochu drceného chilli. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáme řízky z marinády, osolíme a obalujeme jen ve strouhance a opatrně smažíme.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřového – kotlety, které jsou na řízky jinak sušší
Ty byly po "jogurtové" lázni šťavnaté, výborné.
Pokud jsem lehce polechtala vaše chuťové buňky, tak se vrhněte do přípravy. Dobrou chuť!