Čertovské řízečky
31. 7. 2019
Čertovské řízečky
Sice do Mikuláše je skoro ještě půl roku čas, ale nic nám v tomto letním čase nebrání si připravit jednu z dobrůtek jeho parťáka – čertovské řízečky.
Recept je jednoduchý, rychlý, za mě dobrý.
Suroviny:
4 vepřové kotlety nebo plátky krkovice
3-4 vejce
sůl
1 PL majoránky
2 lžičky pálivé papriky /dávám lžičku drceného chilli/ berte v úvahu pálivost suroviny, jakou má každý rád
1 lžička kari
5 stroužků česneků /můžete ubrat/
1 lžička mletého kmínu
11 lžiček solamylu
/U všech koření dávám o něco méně, jen solamyl nešidím/
Postup přípravy receptu
1. Plátky masa naklepeme, naložíme do směsi připravené z uvedených surovin a dáme do lednice na 24 hodin odležet.
2. Poté smažíme na oleji jako minutku
3. Příloha: brambory vařené, pečené ve slupce, bramborová kaše, chleba
U nás v poslední době jedou hlavně pečené brambory ve slupce, a když chutnají, tak proč je nedělat...
Manžel a syn si velice pochutnali, zajisté nutno zapít chlazenou Plzní. Vysekli mi na sklonku dne, kdy se slunce svažovalo za obzor poklonu, která mě v tom horku ještě řádné zahřála u srdce. Bylo to milé posezení....
Pokud nabídce neodoláte, přeji příjemné posezení a dobou chuť....
A tímto receptem končím - do třetice řízků, všeho dobrého a dost. Příšte možná zase z jiného talíře...
Krásné letní lenošení.....