IMG-9464.CR2-1.jpg
Autor fotky: FOTO: Hana Píchová
zpět

Už jste zkoušeli chatovat s umělou inteligencí?


29. 8. 2023

Pak mě kamarádka vyvedla z omylu, mohu prý komunikovat i česky, takže teď zkouším, co umělá inteligence umí. Je to docela legrace si takhle povídat a zajímavé na tom je, že odpovědi jsou docela přínosné. Můj poslední „rozhovor“ vypadal takto:

Já: Navrhni neobvyklou kombinaci tří barev

ChatGPT: Jakým způsobem bys chtěl/a tyto barvy kombinovat? Mohu ti navrhnout tři neobvyklé barvy, které mohou spolu pěkně ladit, nebo mohu navrhnout způsob, jakým můžeš tři různé barvy zajímavým způsobem propojit. Dej mi prosím vědět, jakým směrem by ses chtěl/a vydat.

Já: Způsob, jak barvy propojit

ChatGPT: Myslím, že by mohlo být zajímavé propojit tři neobvyklé barvy pomocí konceptu "Galaktického výbuchu". Zde je návrh, jak by to mohlo vypadat:

  • Nachtmodrá: Začněme s hlubokou nachtmodrou barvou, která symbolizuje temnou a záhadnou vesmírnou hlubinu.
  • Růžová květ: Přidejme jasně růžovou barvu, která představuje kvetoucí hvězdy a energii, která vzniká v kosmických událostech.
  • Elektrická limetka: Nakonec přidejme sytou elektrickou limetkovou barvu, aby představovala jiskření, výbuchy a vzrušení, které doprovází kosmické události.

Nápad je vytvořit umělecký obraze nebo design, který spojí tyto tři barvy do abstraktního zobrazení "Galaktického výbuchu". Nachtmodrá by mohla tvořit hlavní pozadí, zatímco růžová květ by se mohla vinout jako spirály nebo záblesky na různých místech. Elektrická limetka by mohla být použita pro akcenty a jiskření, které dodává designu dynamiku a pohyb.

Tímto způsobem bychom mohli propojit tyto tři neobvyklé barvy pomocí inspirace z vesmíru a kosmických událostí, což by mohlo vést k zajímavému a unikátnímu výsledku.

 

Já: Dej mi další příklad, kde bude základem žlutá barva

ChatGPT: Samozřejmě, mohli bychom zkusit kombinaci "Sluneční záře ve dne". Zde je návrh, jak by to mohlo vypadat:

  • Žlutá jasnost: Základem této kombinace je zářivá žlutá barva, která představuje sluneční záři a jasnost.
  • Azurová obloha: Přidejme světle azurovou barvu, aby symbolizovala oblohu během slunečného dne.
  • Oranžový západ: Pro další vrstvu můžeme použít teplý oranžový odstín, který reprezentuje západ slunce a postupný přechod do večera.

Nápad by mohl být vytvořit design nebo obraz, který zachycuje tuto kombinaci "Sluneční záře ve dne". Žlutá by mohla tvořit hlavní dominantní barvu, zatímco azurová by mohla být použita pro nebe a prostor kolem. Oranžový by pak mohl symbolizovat horizont, kde slunce zapadá.

Celkový dojem by byl svěží, teplý a optimistický, připomínající krásu slunečných dnů a přírodního světla.

 

Já: A poslední příklad kde bude základ trávově zelená barva

ChatGPT: Jistě, můžeme zkusit kombinaci nazvanou "Zelená oáza". Zde je návrh, jak by to mohlo vypadat:

  • Trávově zelená: Základní barvou této kombinace je sytá trávově zelená, představující přírodu a oázu zeleně.
  • Jasná tyrkysová: Přidejme světlejší tyrkysovou barvu, která symbolizuje osvěžující vody, jako bychom stáli u jezera nebo řeky uprostřed této zelené oázy.
  • Zlatá písek: Pro další dimenzi můžeme zvolit zlatý odstín, který představuje písek a sluneční paprsky odrážející se od země.

Nápad může zahrnovat vytvoření obrazu nebo designu, který zobrazuje tuto "Zelenou oázu". Trávově zelená by mohla tvořit většinu pozadí, zatímco tyrkysová by mohla být použita pro vodní plochy nebo záznam vody. Zlatá by pak mohla zdůrazňovat sluneční paprsky a písek na zemi.

Celkový dojem by byl klidný, harmonický a zároveň osvěžující, jako procházka oázou v poušti, kde se zeleň a voda střetávají se slunečním svitem.

Mám zásoby žlutého a zeleného rouna a hodlám ho sepříst na vícebarevnou přízi tak aby to bylo barevně zajímavé. Zkusím ChatGPT poslechnout a uvidíme, jak to dopadne. A protože manžel dneska řeší dvířka pro slepice do kurníku, škodolibě jsem se AI zeptala jaká jsou nejlepší a byla jsem zvědavá, jestli programátoři počítají i s takovou problematikou. Zdá se, že ano, viz diskuze.

Já: Jaká jsou nejlepší dvířka do kurníku pro slepice?

ChatGPT: Výběr správných dvířek do kurníku pro slepice je důležitý pro jejich pohodlí, bezpečnost a dobrý chod chovu. Zde je několik faktorů, které byste měli zvážit při výběru dvířek:

  • Velikost: Dvířka by měla být dostatečně velká, aby slepice mohly pohodlně projít, aniž by se mačkaly nebo zranily. Většinou platí, že dvířka o výšce přibližně 25-30 cm a šířce kolem 20 cm jsou vhodná.
  • Materiál: Dvířka mohou být vyrobená z různých materiálů, jako jsou dřevo, kov nebo plast. Dřevěná dvířka jsou tradiční a dobře izolují, zatímco kovová mohou být odolnější vůči povětrnostním vlivům. Plastová dvířka mohou být odolná a snadno udržovatelná.
  • Otevírání a zavírání: Dvířka by měla mít mechanismus otevírání a zavírání, který je pro vás pohodlný. Může to být například ruční mechanismus, výklopný systém nebo automatický ovladač na časovač.
  • Bezpečnost: Zajistěte, aby dvířka byla dobře zabezpečená, aby zamezila nežádoucím zvířatům, jako jsou predátoři, aby se dostali do kurníku. Kvalitní zámkový systém nebo uzávěr může být klíčový.
  • Ventilace: Dvířka mohou sloužit také jako způsob větrání kurníku. Zvolte dvířka s možností nastavení tak, aby umožňovala proudění vzduchu, aniž by přímo foukala na slepice.
  • Jednoduchá údržba: Zvažte dvířka, která jsou snadno udržovatelná a čistitelná. To vám usnadní péči o kurník.
  • Umístění: Dvířka by měla být umístěna tak, aby umožňovala snadný přístup slepicím, ale zároveň je chránila před nepříznivými povětrnostními podmínkami.
  • Dostupnost náhradních dílů: Zajistěte si, že dvířka pocházejí od spolehlivého výrobce, který nabízí náhradní díly a službu v případě potřeby.

Výběr dvířek závisí na vašich konkrétních potřebách a podmínkách. Je důležité vybrat dvířka, která budou bezpečná, pohodlná pro slepice a usnadní vám péči o ně.

Jak je vidět, ani dveře do kurníku umělou inteligenci nezaskočily, i když manželův problém nevyřešily, stále váhá, která pořídit.

Nechcete si také diskusi vyzkoušet? Na odkazu https://openai.com klikněte vpravo nahoře na Get started, vytvořte si účet a můžete začít.

Počet zobrazení: 421