zpět

Kdo má pravdu?

Z médií a internetu se neustále dozvídáme, jak se mají důchodci špatně a je třeba o ně pečovat, nehledě k tomu, že jsou všichni okrádáni o peníze, díky omezené valorizaci důchodů, kterou posvětil ústavní soud... 

No, pokud mohu vyjádřit  názor já osobně, spolu s mojí paní, máme na věc názor poněkud jiný. Žijeme ve městě, v panelákovém bytě 2+1, který jsme zakoupili v roce 1991 za 40% jeho odhadní ceny od města s tím, že během deseti let budeme investovat do bytu 60% jeho zůstatkové hodnoty. Dnes máme dům zateplený s novou fasádou, střechou, připojený k internetu optikou a platíme měsíčně směšných 3500 Kč do fondu oprav. Tedy, řekl bych, naprostá pohodička. Co se týče nákladů na energie, již před léty jsme instalovali v bytě LED svítidla, pořídili si lednici A+++, LED televize (3x) a termostatické, programovatelné ventilové hlavice na radiátory UT. Pokud to shrnu, jak říká všemi nenáviděný Miroslav Kalousek, žijeme si na sklonku života jako "prasata v žitě".

Pravda, nejezdíme každý rok na snové dovolené ke světovým mořím, protože v našem věku nemáme náladu na zajišťování parkování u Ruzyňského letiště, placení nepředvídatelných víz v místě přistání, či debilních kontrol na letištích. Zjistili jsme totiž, že naše zahrádka, kde jsme si během pár let postavili krytý bazén, instalovali chlazenou pivní pípu, zařídili vodní a elektrickou přípojku a můžeme tam pobývat od května do září, nemá chybu. Spolu s klasickou péčí o zahrádku, jako je stříhání stromů, kompostování, sázení a veškerá péče o vysázenou vegetaci, ještě stíháme návštěvy našich kamarádů spojené s nezbytným grilováním mňamek.

Pokud bych já i moje paní mohli shrnout naše současné žití, musím říci, že si na rozdíl od matek samoživitelek opravdu žijeme jako prasata v žitě. Bohužel, nevím modifikace jiných rodin, ale domnívám se, že důchodci, pokud žijí ve dvou jako manželé, se rozhodně špatně nemají už jen k výši jejich důchodů, který je ve velké většině kolem 20000 Kč. Jak už jsem psal, samoživitelky by si zasloužily daleko větší sociální podporu!

A dokázaný estébák Babiš, debilní ANOistický demagog a dvojministr Havlíček i zemědělská právnička Dlužena, nám můžou mazat kolem úst cokoli, stejně je volit nebudeme, protože já i manželka máme změřené (běžné) IQ 110...

Hezký večer!

 

Počet zobrazení: 34

Nejnovější články

archiv článků