zpět

Láska se zavináčem

Milý přátelé,

proč právě Zavináč. je to jednoduché. Tento symbol je nejpoužívanějším symbolem v elektronické adrese neboli email adrese. Umožňuje nám korespondenci, vkládání videí, článků, umožňuje nám sdílet vše v rekordním čase napříč světadíly , hromady informací se spoustou lidí.

A tak vám chci představit svou Lásku se zavináčem. Vznikla v divokých devadesátých letech, ale vzpomínky na tu neuvěřitelnou dobu, mi umožnily se přenést s úsměvem do časů, kdy byla tato komunikace v plenkách. Tento článek dávám na svůj blog v Mezinárodním dnu žen, tedy přesně v čase, který je pro lásku jako stvořený. Není to čtení do nedělní školy, ostatně takový není ani běžný život. 

Krásné MDŽ a hezkou zábavu přeje

Lenka

Láska se zavináčem

Rozhodnutí

Jsme tvorové pároví. To znamená, že i když žena je z Venuše a muž z Marsu a polovina třicátníků se tváří, že nejlepší je to singl neboli sami, tak stále potřebujeme nějaké protějšky, kteří nám muchlají peřinu, mačkají pastu uprostřed tuby, ale především jsme pro ně žádoucí, přitažliví, cítí potřebu s námi sdílet, prostě nás milují.

Tuto nezvratnou pravdu jsme si uvědomila, když muž, se kterým jsem zplodila 2 dcery, odešel se slovy: „Chtěla jsi   se starat, tak se starej.“ Ne, nebyl to vzorný tatík od rodiny, kterého baví učit svoje potomky plavat, bruslit a jiné dovednosti, ale byl to člověk, se kterým jsem sdílela 13 let  společnou domácnost i lože. Není pravdou, že naše manželství bylo poklidným přístavem. Naopak, pravda byla, že po pár výstřelech z legálně držené zbraně, které doprovázely výkřiky: “ Když ne já, tak nikdo jiný!!!“ Tehdy i já, nadmíru trpělivá, jsem pochopila, že v rámci zachování zdraví a další výchovy mých nezletilých dětí, které jsem si přála dovést do dospělosti, se musím podívat  pravdě do očí a urychleně se rozvést.

Rozvod proběhl okamžitě.  Střelné argumenty podpořené bitkou s tehdejšími orgány (tak se říkalo veřejné bezpečnosti), kdy se můj manžel nechtěl vzdát a mládenci z VB si museli prověřit úprkem svoji fyzickou kondici na našem sídlišti, a protože pobíhal napůl svlečený, tak se jim vždy hladce vysmekl a oni museli ukázat, že mají samozřejmě lepší kondici a kvalitní výcvik, došlo k tomu, že na základě tohoto posledního jeho kousku, bylo naše manželství na první stání rozvedeno. Celé se to navíc završilo bitkou při zadržení, za kterou byl odsouzen (napadení veřejného činitele a dalších pár paragrafů za neuposlechnutí výzvy, atd.). Moje žádost byla urychleně projednána také proto, že jsem vypracovala vzorovou úlohu o rozdělení majetku, kde jsem mu prakticky zanechala vše, co mělo nějakou cenu a sama jsem si velkoryse nechala hlavně naše dcery, nábytek jejich pokojíčku, aby měly, kde spát a zařízení obýváku, které nám koupila moje matka. Můj muž měl už v té době paralelní vztah s nějakou Stáňou, ale to jsem se dověděla, až když jsme museli začít řešit naše společné bydlení.

To klinkání umíráčku našeho manželství jsem slyšela už delší dobu, ale poučená z knih, že každý bouřlivák se jednou usadí, sice jsem zjistila, že jsem četla samé romantické autory. T, tak jsem doufala nebo čekala? Nebo z pohodlnosti? Nevím, ale nyní vím, že jsem si mohla ušetřit 5 let naprosto nevyhovujícího života.  Navíc jsem nebyla nijak finančně závislá. Většinu života jsem vydělávala více než on, ale vyvrcholení dramatu neboli katastrofa proběhla  po 13 letech našeho manželství.

Je zbytečné přemítat, proč, důležité je, že když jsem odcházela od soudu s výživným na každou dceru ve výši 100,- Kč (i na tehdejší dobu pakatel, ale exmanžel byl momentálně bez zaměstnání a přihlédli k jeho možnostem), že jsem měla pocit jako  Caesar, který překročil Rubicon a kráčí ve třpytivé zbroji vstříc světlým zítřkům.

Počet zobrazení: 41

Nejnovější články

archiv článků