lazne-5.jpg
zpět

Rocker jede do lázní 5

Z VZP mi poslali SMS, že nevědí, kdo je plátce mého pojištění. Volal jsem tam a stačil jim výpis z mého bankovního účtu, fakt že mi vyplácí nemocenskou ČSSZ. Doběhla mi totiž, během nemocenské, pracovní smlouva na dobu určitou a další zatím nemohu sjednat, neboť moje nemocenská dále trvá. V úterý byla žádost o lázně podána, ve středu jsem poslal VZP vyžádaný výpis a dnes (čtvrtek) mi přišla SMS, že mám ze strany VZP lázně schválené (!) a dál mne mají kontaktovat mnou zvolené lázně. To je fofr, co? Takže napůl, až na dvě třetiny, je hotovo. Začínám vážně balit, manželka mi prý najde nějaký kufr, zatím mám věci připravené na hromádce. Jo lázně! To není jen tak! Dnes jsem se plácnul přes kapsu a koupil nové, pořádné vysoké pevné vojenské boty. Sedí mi a nejsou ani moc těžké. Dřív jsme mívali na vojně kanady a ty byly dost těžké. Myslím ty hnědé, důstojnické, nosil jsem je 12 let. To je minulost, studená válka a tak. Ti, proti nimž jsme léta bojovali, jsou dnes naši věrní spojenci a bývalí spojenci jsou naši úhlavní nepřátelé. Doba pokročila a svět se otočil. Moje armybotky jsou pro lázeňskou promenádu jak dělané, může sněžit, nebo budou padat trakaře, promedáda může připomínat oraniště a moje boty to vše hravě zvládnou! Přitom jsou pevné a lehké. Později je budu mít na ježdění na skútru, až zjara zase vyrazím do jedné stopy. Na srdce jsou Poděbrady. A na onkologii taky. Z lázní mi přišel konečně, poštou řádně zatoulaný dopis, ale v něm jiný, mně nevyhovující datum nástupu. Přiložený a mnou podepsaný text u žádosti o lázně, že nemůžu mít lázně, před dalším menším chirurgickým zákrokem, zjevně nikdo z lázeňských nečetl. Ale vyhověli mi a datum nástupu mi o dva týdny posunuli. A spletli zas datum odjezdu z lázní. Tak znovu, no a už to mám zapsané správně. Přivítají mne obědem a tak to má být! Dejte mi pořádně nažrat a budeme kámoši!
Lázně, přestože jsou plně hrazené z pojišťovny, mne budou stát na doplatku ještě necelých sedm tisíc kč. Jedu do Poděbrad, hotel Libenský, ten co je oproti květinovým hodinám. Poděbradům dávám přednost, jedu do lázní prvně a nejsem zkraje nabývání lázeňských zklušeností, zvědav na rozmařilé němčoury a rusáky, jako ve Františkových a Mariánkách. Taky ten doplatek, by jinde byl asi násobně vyšší a celkově i vše dráže. Pokud uvažuji správně, bude klientela v Poděbradech převážně na kardio a ti kardiaci se nesmějí moc rozčilovat, tak tam snad bude na přelomu února a března, větší klid.
Jsem zvědavý, jakého dědka mi dají na dvoulůžkový pokoj v hotelu. Copak já, já se snesu s každým, ale co on se mnou? Hmm? Nevím, no. Pomalu vyšlapávám své nové vojenské boty, potřebují na seznámení s mýma nohama o něco víc času. Natřel jsem je dnes pořádně tukem, to jim pomůže. Zítra do nich šlápnu na procházce.
VZP je asi jedna kancelář, magické místo, kde se ztrácejí různá potvrzení. Opět mi přišlo upozornění, že nevědí, kdo je můj plátce pojistného. Opět jsem jim poslal, již jednou poslané a jimi úředně převzaté, potvrzení z výpisu z mého účtu, že pobírám dlouhodobě nemocenskou. Zajímavé je, že to tam zase nemají. Pracovnice z VZP mi pak potvrdila, že to ověřila a že je to o.k., tak snad už jo. Ze sociálky jsem si nechal poslat potvrzení o nemocenské, datovkou a nepřišlo mi nic, prostě úřad. Boty do vody mám na cestě, mají dorazit příští týden, spolu se špunty do uší, balíček je na rozvozu. Koupil jsem si ještě nová náhradní trika a trenky. Jenom plavky se teď blbě sháněj, teď v zimě. Na vyšetření EMG mi potvrdili, že mám od chemoterapií získanou neuropatii a že se s tím nedá nic dělat. Padají věci z rukou. U kovových to tolik nevadí, u skleněných a porcelánových, ano. Obvodní lékařka mi sdělila, že mám navíc v moči písek a k tomu vysoký tlak, endokrinoložka potvrdila uzlík na štítné žláze a možnost další operace. Do toho operace tukové boule na čele, krom tří předchozích karcinomů, pořád něco dalšího. Snad se těch lázní dožiju. Ne, není to snadné, poslat rockera do lázní, váčžně ne.

Počet zobrazení: 21