zpět

Co si o nás myslí v SENÁTU

Všem i60+

Dnes jsem si říkal, podívám se jak se Senát, který jsem nikdy nevolil, protože jej považuji za zbytečný postaví k vládou navrhovaným nezbytným opatřením. Senátní většina patří opozici včetně několika neúspěšných politických kandidátů. To jsem samozřejmě věděl a s tím jsem si také přímý přenos na CT24 pustil. Po vystoupení ministryně financí  a následné kritice z řad senátorů přišla později předsedkyně Národní rozpočtové rady p.docentka Zamrazilová. Ve svém projevu pochválila vládu za provedená opatření, nesouhlasí však s navrhovanou výší deficitu atd. Nebudu zde popisovat celé její vystoupení, za zmínku stojí jí zmíněný příklad pomoci seniorům "jednorázový vánoční příspěvek". Jistě by srdce každého seniora/ky zaplesalo.

Bohužel další vystoupení místopředsedy Senátu p. Horníka Vás srazí do kolen. Nikdy jsem žádný jeho proslov neslyšel. Jen jsem četl, že koronavirová krize je podle něj jen strašení občanů.Ten dnešní mne hned v úvodu při poslechu výrazů "vo tom, vono, třináctej, bejt, vodejde"přinutil zvýšit moji pozornost, chybělo snad jen "vole". Nějak mi ta lidová mluva v Senátu nesedí, předpokládám trochu vyšší level u lidí zastupující část našeho národa a navíc s možností připlatit si za nějaké doučování ČJ díky platu více než 90 tis měsíčně, které zjevně při svých studiích vynechal. Co by si asi řekl letošní maturant při poslechu vystoupení tohoto senátora, třeba "že češtinu nepotřebuji, mohu se stát senátorem".

Tím ale toto trapné vystoupení jednoho z "vrcholných politiků" naší země ještě nekončí. Ve svém vystoupení nazývá výše uvedený příklad pomoci seniorům p.docentky Zamrazilové třináctým platem aniž by tato vzdělaná dáma něco takového uvedla. Přesto si tento člověk neodpustí k výroku o jednorázovém vánočním příspěvku poznamenat, že někteří senioři, kteří nemusí být až tak gramotně zdatní to nemusí správně pochopit. On nazývá spoluobčany méně gramotnými, on který se prezentuje na půdě Senátu jako vidlák. Ale bohužel i takového jste si někteří z Vás zvolili, tak vidíte co si o Vás myslí a za co se tento negramota sám považuje.

Děkuji za pozornost

 

 

Počet zobrazení: 23