IMG-20210310-133835.jpg
Autor fotky: Zdenka Ulmannová
zpět

V COVIDU NA BEZPEČNÝ OSTROV

NA BEZPEČNÝ OSTROV!
Možná jediná účinná ochrana před všudypřítomným coronavirem je odjet tam, kde téměř není. A kde 360 dní v roce svítí slunce, přírodní vitamin D, který teď tolik potřebujeme, a průměrná teplota o 15 stupňů vyšší, než v Čechách.
V Evropě je takovým blízkým místem na dosah Řecko -ostrov Peloponés. Vyjma Athén, kde je velká koncentrace lidí, jsou ostatní "prsty" této ostrovní země v perfektni izolaci, neboť když se podíváš nalevo, vidíš vysoká, nádherná, zelená pohoří, když otočíš hlavu doprava, uchvátí tě blankytné moře a pláže.
A tak jsem odjela. Zlákala mě informace, že je tu na celý okres jen 15 případů covid. pozitivnich. Jsem tu měsíc a půl, trochu jako Robinsonka. Bydlím tu v pronajatém bytě, ale klidně se podělím o bydlení i společné zážitky z krásných výhledů i o něco zcela neopakovatelného - totiž Řecko, jak ho neznáte, bez řvoucich masových pláží, diskoték a barů, bez nedohledných lesů slunečníků s lehátky a vyvalujícími se "masňáky" a bez pouťových stánků s kýčovitými napodobeninami konzumní antiky. Jen tichá, čistá hladina, kterou občas rozčeří osamělý plavec, příroda v plném květu a barev, svítících zralých pomerančů a citronů na stromech v každé zahrádce a sadech. A tajemná atmosféra procházky stínem olivových hájů.
No nezažij to! Možná poprvé a naposled. I to může být druhá strana zlé mince coronaviru.
Když přijedete, určitě to bude zážitek, který bude patřit mezi ty neobvyklé a originální.
A pokud si pospíšíte ještě než v létě otevřou stavidla konzumního turistického průmyslu, seženete teď aktuálně letenku jen za pouhých 330 Kč z Vídně, a jen 2 hodiny cesty. No nekup to!
I kdyby jen na pár dní, nebo na dýl strávit příjemně home office, tak se to vyplatí.
Tak mi napiš, ať jsi jakéhokoliv věku či pohlaví; kamarádů přece není nikdy dost. 
Ze slunného Peloponésu
Zdraví Zdenka
zulmannova@gmail.com.

 

Počet zobrazení: 11