erika-1824826-480-1-1.jpg
Autor fotky: Ilustrační foto: Ingimage
zpět

Podzimní dekorace, které si můžete vyrobit sami. Jak na ně? Stačí vyrazit do přírody a mít trochu fantazie


26. 10. 2021

Někdy stačí málo. Velká suchá kytice ve starém rozbitém džbánku nebo váze, kterou léta nikdo nepoužíval. Nebo věnec na dveřích. Nebo plody naaranžované na misce uprostřed stolu. Jsou lidé, kteří z takového mála dokáží vykouzlit dekorace, které jejich byty, domy či zahrady odliší od jiných. A nic je to nestojí, jen procházku do lesa, luk nebo prostě jen rozhlížení se kolem sebe, ať jdou kamkoli.

Zajímavá suchá odkvetlá rostlina se v tomto období vyskytuje kdekoli, jen to chce umět se kolem sebe dívat. Někteří lidé naopak za dekorace odlišné pro každé roční období utrácejí stovky i tisíce korun v zahradnictvích či hobbymarketech. Je samozřejmě na každém, jestli si raději koupí něco takzvaně hotového nebo to hotové dokáže mistrně zkombinovat s věcmi z vlastní zahrádky či okolí nebo preferuje výhradně ruční domácí tvorbu, která nestojí ani korunu.

Ať je to tak nebo tak, pořád je to lepší, než měnící se roční období nevnímat a nijak na ně úpravou svého okolí nereagovat. Právě v tom je totiž život krásný. V tom, že se mění spolu s ročními obdobími, že je každé jiné, že každé se dá prožít v prostředí, které je odlišné od toho předešlého. Tak by bylo škoda nevzít na vědomí, že se blíží barevný podzim a neoslavit ho třeba právě nějakou tou zajímavou dekorací v zahradě, domě či bytě.

Počet zobrazení: 374

Fotogalerie