babis-projev.png
Autor fotky: Premiér Andrej Babiš při projevu k národu. FOTO: stream ČT
zpět

Konečně omluva, hned se mi pod rouškou lépe dýchá


24. 3. 2020

Ukázalo se, že ukočírování koronavirové epidemie je daleko těžší, než řízení jeho holdingu. Na posledních tiskových konferencích byl premiér stále nervóznější a na tu poslední už raději ani nepřišel. Připravoval se na své vystoupení k národu. A to se mu, respektive jeho PR týmu, tuze povedlo.

Předseda vlády řekl přesně to, co národ potřeboval slyšet. Své věrné znovu potěšil, své odpůrce mile překvapil. Možná i ty lékaře, sestřičky, hasiče, policisty i prodavačky, kteří tak zoufale už několik týdnů volají po základním zdravotnickém vybavení, aby bezpečně mohli vykonávat svou práci. (A že ji dělají sakra dobře). Těm všem se omluvil. Konečně!

Doufejme, že nezůstane jen u projevu. Že Andrej Babiš opravdu pochopil, že tuto těžkou krizi nevyřeší sám, bez týmu odborníků, kteří nehledí v danou chvíli na zisk politických bodů.

Jsem po včerejším projevu premiéra klidnější a budu věřit, že jeho sebestřednost ustoupí soudnosti a pokoře, jež národu předvedl ve svém televizním vystoupení, i poté, co epidemie ustoupí a vláda bude řešit ekonomickou obnovu země. Ta bude zřejmě těžší, než boj s koronavirem. Pokud celá politická scéna nebude hledět na volební preference, může se i tento těžký úkol podařit. Přeji to všem občanům.

Dnes se mi pod rouškou lépe dýchá a už se těším na den, kdy je budeme moci všichni odložit.

 

 

Počet zobrazení: 127